dinsdag 28 oktober 2014

Sjaal breien op een breiraam (dubbelzijdig)

sjaal; breiraam; achtjessteek; breien; dubbelzijdig;
Deze lekker dikke sjaal wordt gebreid op een breiraam. Een breiraam wordt ook wel een rechte breiring genoemd. Op een breiraam staan twee rijen met pinnen tegenover elkaar. Voor deze sjaal wordt gebreid op beide rijen pinnen van het breiraam en zo ontstaat een lekker dik breiwerk dat aan beide kanten een mooie steek heeft.

breiraam; breiring; breien;

De sjaal wordt gemaakt met de achtjesteek. Bij de achtjessteek wordt op beide rijen pinnen van het breiraam gebreid en zo ontstaat een lekker dik breiwerk dat aan beide kanten een mooie steek heeft. De steek van de achtjessteek doet denken aan de rechte E-steek. De achtjesteek is erg makkelijk om te maken. De draad wordt eerst over de pinnen van het breiraam gewikkeld en daarna haak je de onderste lus over de bovenste lus. De achtjessteek is erg geschikt voor dikker breigaren en daardoor brei je ook snel. In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je de sjaal met de achtjessteek breit op een breiraam.

Omdat de achtjessteek een lekker warm dubbel breiwerk geeft hoef je de sjaal niet heel erg breed of lang te maken. Je krijgt het al lekker warm als je de sjaal 1 x om je nek doet. Ik heb mijn sjaal gebreid op 12 pinnen van het breiraam. Ik heb een dubbele draad breigaren gebruikt met naalddikte 5-6. Mijn sjaal werd 16 centimeter breed en 1 meter lang. Uiteraard kun je zelf de lengte en breedte aanpassen.

In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je de sjaal met de achtjessteek breit op een breiraam.

Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:PinterestGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen