woensdag 19 november 2014

Afkanten van breiring of breiraam met een haaknaald

Afkanten is het afwerken van een breiwerk. De lusjes worden van de pinnen gehaald en tot een mooie rand verwerkt. Er zijn diverse manieren waarop je met een breiring of breiraam kunt afkanten. In onderstaande video laat ik zien hoe je kunt afkanten met een haaknaald.

Bij afkanten met een haaknaald worden er telkens twee lusjes van de pinnen gehaald en haak je het voorste lusje door het achterste lusje. Gebruik voor deze manier van afkanten een haaknaald die ongeveer net zo dik is als de pinnen van de breiring of het breiraam.

Deze manier van afkanten geeft een erg mooie rand. Nadeel van deze manier van afkanten is dat het breiwerk gaat samentrekken. Nu is dat niet erg als je bijvoorbeeld een tasje, zakje of brilhoesje maakt dat toch al aan de bovenkant moet samentrekken. Ook als je stukken aan elkaar wilt naaien, zoals bijvoorbeeld bij een trui, is deze steek erg geschikt. De rand is stevig genoeg voor een naaisteek.

In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je met een breiring of breiraam afkant met een haaknaald:

Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:PinterestGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen