vrijdag 28 november 2014

Normaal afkanten met een breiring of breiraam

Afkanten is het afwerken van een breiwerk. De lusjes worden van de pinnen gehaald en tot een mooie rand verwerkt. Er zijn diverse manieren waarop je met een breiring of breiraam kunt afkanten. In onderstaande video laat ik zien hoe je kunt afkanten met de normale methode. Dit heet ook normaal afkanten.

Bij normaal afkanten op een breiring of breiraam wordt een steek gebreid voordat je deze afkant. Voor de steken houd je het patroon van de rest van het breiwerk aan. Was je dus bijvoorbeeld een boordsteek aan het breien, dan blijf je ook bij het afkanten recht en averecht met elkaar afwisselen.

Als je in het breiwerk een kantsteek hebt gemaakt, daarbij wordt de eerste pin niet gebreid, dan maak je ook bij het afkanten een kantsteek en brei je de eerste pin dus niet.

Deze manier van afkanten geeft een nette rand die niet of nauwelijks samentrekt. De rand is stevig genoeg voor een naaisteek als je bijvoorbeeld delen aan elkaar wilt naaien.

In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je met een breiring of breiraam normaal afkant.

Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:PinterestGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen