donderdag 22 januari 2015

Halve steek (dun breigaren) op breiring of breiraam breien

Breiring; Breiraam; Breien; Steek; Steken; Breisteek; Breisteken; Recht; halve steek; e-steek; tricotsteek; Loom; knitting; Makkelijk; Beginner; Eenvoudig; Hobby; Hoe
Bij een breiring of een breiraam brei je meestal met dikker breigaren. Ik gebruik vaak een breigaren van een naalddikte 7-8 of zelfs meer. Maar bij de halve steek kun je werken met dunner breigaren op een breiring of een breiraam.
Het onderste gedeelte van het proeflapje op de foto (grijs) is op een breiring gebreid met een breigaren van een naalddikte 5-6. Het bovenste gedeelte van het proeflapje (wit) is gebreid met een breigaren van een naalddikte 4-5. Ondanks het dunnere breigaren krijg je met de halve steek toch een mooie tricotsteek op een breiring of breiraam.

De halve steek is een variant op de e-steek. Er worden vier rijen van de e-steek om de pinnen van de breiring of het breiraam gewikkeld. Vervolgens haal je de onderste twee lusjes over de bovenste twee lusjes. De halve steek is veel fijner dan de e-steek en de steken staan dichter bij elkaar. Ik verheug met er al op om een trui te gaan breien met deze steek!

In onderstaand Youtube filmpje laat ik zien hoe je de halve steek breit op een breiring of breiraam:

Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:Pinterest

1 opmerking:

  1. Hoe eindig ik een sjaal met de halve steek?
    Groetjes marilena

    BeantwoordenVerwijderen