maandag 19 januari 2015

Zigzagsteek op een breiraam breien (dubbelzijdig)

Breiring; Breiraam; Zigzagsteek; Breien; Steek; Steken; Breisteek; Breisteken; Tricotsteek; Loom; knitting; Dubbelzijdig; Dubbel; Makkelijk; Beginner; Eenvoudig; Hobby; Hoe
De dubbelzijdige zigzagsteek is een lossere variant op de dubbelzijdige tricotsteek. De dubbelzijdige zigzagsteek wordt op een breiraam (rechte breiring) gebreid en geeft aan beide zijden van het breiwerk een wat rommelige, losse tricotsteek. De dubbelzijdige zigzagsteek is uitstekend geschikt voor gemĂȘleerde en dikkere breigarens.

Dit dubbelzijdige breiwerk wordt gemaakt op beide rijen van de pinnen van een breiraam en kan daarom alleen op een breiraam (rechte breiring) gemaakt gemaakt worden.

Je kunt voor deze dubbelzijdige zigzagsteek zoveel pinnen op het breiraam gebruiken als je zelf wilt. Je kunt de breedte dus zelf bepalen. In onderstaand filmpje leg ik uit hoe de dubbelzijdige tricotsteek op een breiraam gebreid wordt.

Ik ben in dit voorbeeld gelijk begonnen met de zigzagsteek, maar dan krijg je een erg rommelige rand. Ik raad daarom aan om de steken op het breiraam op te zetten met de dubbelzijdige achtjessteek en daarna verder te breien met de dubbelzijdige zigzagsteek.

Voor dit voorbeeld heb ik gewerkt met breigaren Marl van Zeeman. Het breigaren heeft een naalddikte van 7-8. Deze steek kun je ook prima maken met een dubbele draad breigaren van een naalddikte 4-5.

In onderstaand Youtube filmpje laat ik zien hoe je de dubbelzijdige zigzagsteek breit op een breiraam:


Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:Pinterest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten